KONKURS ZA IZRADU ESEJA 2022.

KOMISIJA PROGLASILA POBEDNIKE KONKURSA ZA PISANJE ESEJA

Fondacija „Prof. dr Lazar Vrkatić“, organizovala je nagradni konkurs za pisanje eseja za sve studente osnovnih i master studija koji studiraju u Srbiji. Ove godine osnovna tema konkursa za pisanje eseja je bila „Autoritarnost u savremenom društvu“.

Najbolje ocenjene radove napisali su:

  1. mesto – Milica Starinac, studentkinja Fakulteta političkih nauka u Beogradu
  2. mesto – Nenad Rakić, student Fakulteta političkih nauka u Beogradu
  3. mesto – Teodora Mišić, studentkinja Fakulteta političkih nauka u Beogradu

Na konkurs se prijavilo 115 studenta sa različitih fakulteta iz cele Srbije. Takmičenje je održano 21.maja 2022. godine u Novom Sadu i Nišu na Fakultetu za pravne i poslovne studije dr Lazar Vrkatić. Petočlana komisija imala je zahtevan zadatak da oceni radove studenata koji su pristupili samom takmičenju u pisanju eseja.

Fondacija “Prof. dr Lazar Vrkatić” osnovana je juna 2008. godine u Novom Sadu od strane porodice pokojnog profesora Lazara Vrkatića, s ciljem očuvanja uspomene na njegov pedagoški, naučni, intelektualni, humanitarni i društveno angažovani rad.


Takmičenje u pisanju eseja ove godine održaće se u subotu 21.maja u prostorijama Fakulteta za pravne i poslovne studije dr Lazar Vrkatić u Novom Sadu (Bulevar oslobođenja 76) i Nišu (Vojvode Mišića 24).

Osnovna tema je „Autoritarnost u savremenom društvu“, uža tema biće objavljena na dan takmičenja. Vreme za pisanje eseja je 150 minuta, a minimum koji treba napisati je 500 reči. Učesnici rad pišu na računarima na fakultetu.

Ove nedelje svi prijavljeni kandidati biće kontaktirani oko rasporeda za takmičenje. Konačan raspored za pisanje eseja biće objavljen na stranici fondacije.


Fondacija „Lazar Vrkatić“,  Novi Sad, Bulevar oslobođenja 76, na osnovu odluke Upravnog odbora od 05.04.2022. godine raspisuje:

K O N K U R S

za izradu eseja u polju društveno-humanističkih nauka za studente osnovnih i master studija svih fakulteta u Srbiji.

  • Osnovna tema za 2022. godinu glasi „Autoritarnost u savremenom društvu”:
    • Na dan takmičenja biće objavljena uža tema
    • Vreme pisanja eseja je 150 minuta, a minimum je 500 reči
  • Prijave na konkurs se primaju do 15. 05. 2022. godine,
  • Prijavu na konkurs možete poslati na dva načina:
    • Popuniti on-line: Formular za on-line prijavu (ili u dnu ove stranice),

Takmičenje će biti održano 21. 05. 2022. god. na “Fakultetu za pravne i poslovne studije dr Lazar Vrkatić” u Novom Sadu.

Stručni žiri u sastavu prof. dr Boris Kršev, prof. dr Duško Radosavljević, prof. dr Duška Franeta, doc. dr Radivoje Jovović i Ivana Vrkatić pregledaće radove i proglasiti tri najbolja rada čiji će autori dobiti priznanja i nagrade:

  • I nagrada 50.000,oo dinara
  • II nagrada 30.000,oo dinara
  • III nagrada 20.000,oo dinara

Rezultati takmičenja biće objavljeni 06. 06. 2022. god. na sajtu Fondacije www.lazarvrkatic.org

U Novom Sadu, 05. 04. 2022. godine,

Predsednik Upravnog odbora
Ivana Vrkatić